Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنا به گفته دانشمندان، یک ابزار جدید دی‌ان‌ای می‌تواند توسعه واکسن‌ها را بیش از یک میلیون برابر سرعت ببخشد و تنها در عرض ۷ دقیقه نتایج را ارائه دهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، جستجو برای عوامل دارویی مانند واکسن‌های جدید، دانشمندان را به سمت بررسی هزاران مولکول بالقوه و مرتبط سوق می‌دهد. اما اگر این فرآیند بتواند در مقیاس نانو انجام شود، چه می‌شود؟ چنین پیشرفتی به طور قابل توجهی استفاده از مواد و انرژی را به حداقل می‌رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون بر اساس بیانیه مطبوعاتی منتشر شده توسط دانشگاه "جنوبی دانمارک"(SDU) به نظر می‌رسد یک ابزار جدید توسعه یافته در این دانشگاه اجازه می‌دهد تا بیش از ۴۰ هزار مولکول مختلف در یک نقطه کوچکتر از یک سر سوزن، ترکیب و تجزیه و تحلیل شوند.

این روش که با استفاده از حباب‌های صابون‌مانند به ‌عنوان ظروف نانو کار می‌کند، می‌تواند به ‌شدت میزان مصرف مواد، انرژی و هزینه‌های اقتصادی را برای شرکت‌های دارویی کاهش دهد و به آنها اجازه دهد فرآیندهای خود را تا بیش از یک میلیون برابر سرعت بخشند.

"استفان ووگل" استاد گروه فیزیک، شیمی و داروسازی این دانشگاه و سرپرست این تیم تحقیقاتی، گفت: این فناوری از بارکدهای DNA مشابه با بارکدهای موجود در محصولات مصرفی مردم، برای دنبال کردن هویت همه ترکیبات، معرف‌ها و واکنش‌های شیمیایی که به طور موازی در هزاران نانورآکتور بسیار کوچک انجام می‌شوند، استفاده می‌کند.

"نیکوس هاتزاکیس"، دانشیار گروه شیمی دانشگاه "کپنهاگ" و محقق ارشد این تیم تحقیقاتی، صرفه‌جویی در منابع را با استفاده از این روش به استفاده از یک لیتر آب و یک کیلوگرم ماده در مقابل کل حجم آب تمام اقیانوس‌ها و تمام مواد موجود در کوه اورست تشبیه می‌کند.

محققان می‌گویند این پیشرفت، یک تلاش مشترک است که مستلزم پیشرفت در زمینه‌های بیوشیمی مصنوعی، نانوتکنولوژی، ترکیب دی‌ان‌ای، شیمی ترکیبی و حتی فناوری یادگیری ماشینی است و این پروژه منجر به گشودن مرز جدیدی در شیمی و بیوشیمی می‌شود.

"نیکوس هاتزاکیس" توضیح داد: هیچ عنصر واحدی در روش ما کاملاً جدید نیست، اما عناصر مورد استفاده ما در این مطالعه هرگز تاکنون به این صورت به شکل یکپارچه ترکیب نشده‌اند.

محققان حدس می‌زنند که گروه‌های صنعتی و دانشگاهی درگیر در ترکیب یا سنتز مولکول‌های بلند مانند پلیمرها می‌توانند از اولین گروه‌هایی باشند که این روش را اتخاذ می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: واکسن بیوشیمی دي ان اي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۶۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکستن رکورد تولید آسفالت با تولید ۳۲ هزار تن در مشهد

شهردار مشهد گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۳۲ هزار تن آسفالت در کارخانه شهید مجیدی تولید شده که در مقایسه با دوره مشابه در سال ۱۴۰۲ با میزان ۹ هزار تن رشد تقریبی چهار برابری داشته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندرشریف با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون بیش از ۳۲ هزار تن آسفالت در کارخانه شهید مجیدی تولید شده که در مقایسه با دوره مشابه در سال ۱۴۰۲ با میزان ۹ هزار تن رشد تقریبی چهار برابری داشته است، اظهار کرد: این در حالی است که این میزان آسفالت تولید شده از ابتدای سال‌جاری تاکنون در قیاس با تولید آسفالت در مدت زمان مشابه سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۲۰۰ تن رشد ۲۷ برابری را نشان می‌دهد.

وی افزود: این آمار نشان از تلاش شبانه‌روزی خادمان عمرانی مشهدالرضا (ع) در سازمان عمران و خدمت‌رسانی مطلوب به زائران و مجاوران حریم رضوی در جهان شهر برکت و کرامت دارد.

شهردار مشهد تصریح کرد: در حال حاضر چندین اکیپ پخش و بهسازی آسفالت در سطح شهر به صورت شبانه‌روزی مشغول به فعالیت هستند و درصدد هستیم این روند تولید و توزیع آسفالت در سال‌جاری ادامه پیدا کند.

کد خبر 751842

دیگر خبرها

  • پیمایش در مرز ۶G
  • شکستن رکورد تولید آسفالت با تولید ۳۲ هزار تن در مشهد
  • قوانین جدید استفاده دانشجویان از شبکه‌های مجازی اعلام شد
  • رشد ۲ برابری لایروبی قنوات در نطنز
  • نخستین مرکز شیمی‌درمانی فرهنگیان کشور در ارومیه افتتاح شد
  • اولین مرکز شیمی درمانی فرهنگیان کشور در ارومیه افتتاح شد
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • تبریز میزبان نشست ملی هم اندیشی رؤسای گروه‌های توسعه ورزش همگانی
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • صدای چپ امریکایی را  در تهران می‌شنوید؟